onsdag 31 juli 2013

Just nu.

Emilia,drygt 3 månader. 
Världens gladaste och nöjdaste tjej man kan ha!! Aldrig ett gnäll om bara blöjan byts och maten serveras. 
En frusen prick som gärna sover i både pyjamas och tjockisfilt även om vi är mitt i sommaren. Om hon får ligga på sidan med en snuttefilt att krama om och inbäddad i en tjock filt så är hon en riktig sjusovare. Sover mellan 8 och 12timmar i sträck per natt om hon inte vaknar av pappas klocka eller storasyster som vaknar först. Därför får hon ikväll flytta in i eget rum och i ny säng så hoppas vi att hon sover lika gott där. 
Annars så njuter hon mest av livet, jollrar och pratar för fullt, älskar när hennes syster pratar och leker med henne och tittar efter allt som hon bara kan. 
Igår rullade hon runt från rygg till mage för första gången, så nu rullar hon åt båda håll. Hon har nog egentligen klarat det tidigare men vi har varit lite dåliga på att ha henne på golvet för att hon inte är lika skyddad från syster där :). Men när hon så gott som vänt sig i babysittern så tyckte vi att det var dags. 
Hon älskar även att bada och att åka bil om det går fort. Stopp och bilköer är inget för Emilia då vaknar hon och skriker men bara man kör iväg igen så tystnar hon, här har vi pappas nya kartläsare :). 

Felicia, 2år och 1,5månad
Vårat stora energiknippe och bustroll!!
Här går det i ett från morgon till kväll, det busas och leks och pysslas.
Utvecklingen går fort framåt och speciellt talet. Orden sprutar och bildar meningar för fullt, hon är väldigt lätt att förstå och prata med och det kommer nya ord varje dag. 
Felicia har precis lärt sig cykla på "stor cykel" med stödhjul och har precis börjat vara utan blöja. Potträningen går snabbt framåt och hon är så duktig! Ingen olycka på hela tiden hon varit utan blöja idag och hon har då sagt till själv varje gång det varit dags. Nu ska vi väl börja ha utan när vi åker iväg också, det blir nästa steg. Tjuvstartade lite igår när jag var iväg med tjejerna och då blev det bara en olycka på ca 6h och då var det för att hon inte hann fram, är ju lite skillnad när man inte är hemma. 
Felicia är just nu också en väldigt glad tjej men med bestämda åsikter och allt kan hon själv enligt henne. Men vissa saker är ju bra, bl.a. så kan hon nästan klä sig helt själv nu med bara lite hjälp, men det kan innebära att vi ibland åker iväg med skorna på fel fot eller tröjan bakofram men vad gör det ? :) Klätt av sig har hon kunnat ett tag. 
Annars i utvecklingen så är det mycket färgerna som gäller, hon berättar färgerna på allt hon ser och duktig är hon,hon kan alla de vanliga nu plus några svårare som lila, rosa och orange. Senaste dagarna har vi börjar träna lite på och räkna också. 
Denna tjej blir inte någon ny kartläsare då hon är väldigt åksjuk men däremot blir hon väl gymnast eller nått för hon slår kullerbyttor för fullt. Inget kan stoppa våran stora, lilla tjej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar