måndag 28 oktober 2013

Lunch.

Här avslutar jag och Emilia lunchen. 

Felicia hamnade i sägen utan lunch. Hon satte sig för lunch men när hon såg maten skrek hon "inte pasta!!!". Vi blev lite smått osams och jag sa att hon fick välja mellan lunchen sol serverades eller gå och lägga sig direkt i stället. (Hon sover alltid efter lunchen). Hon valde då att gå och lägga sig. Hon gillar verkligen inte pasta! 
Hur gör ni med era små? Undviker ni maten de inte gillar, eller försöker ni få dem att börja tycka om den??
Tycker det är svårt, särskilt med pastan som är en sådan basvara. Inte att vi gör det varje dag men nån gång ibland och med olika tillbehör så tycker jag hon kan smaka. Hon åt dessutom den här maten igår kväll med lite tjatande. 
Blir till att göra något hon tycker om till middag så hon får i sig nånting idag.....

Annars hade vi också gjort trolldeg eller playdoh kanske det heter innan maten som vi skulle leka med men det blev det inte heller nått av med. Får se vad vi hinner ikväll. Har varit sugen länge och köpt hem alun för länge sen men inte blivit av. Men nu såg jag att tjejernas kusins mamma gjort det och blev sugen igen. Svårt var det inte heller!

Nu blir det att ta tag i lite annat fix bara Emilia ätit färdigt. 
Här har vi iaf ett matvrak till skillnad från syrran som alltid petat i maten. E har hitills gapat åt allt och inte spottat ut någonting. :)
Men klart man måste äta när man växer som hon. Kikade på kort och kläderna hon har nu vid 6 månader hade F vid 9-10. Den hon har idag(visserligen med uppvikta ärmar) hade F när hon var över året. Tänk vad det är olika. 

Nehe nu verkar E nöjd! Hörs igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar