lördag 17 februari 2018

Mys i huvudstaden!

Igår em var det dags för mys för att fira både alla ❤️ dag och våran 10-årshelg. En ensamhelg utan barn får bli senare. Nu åkte vi hela familjen och det är så himla mysigt att göra saker med barnen så det gör ingenting. 

Bilen styrde vi mot huvudstaden!

Stannade på vägen för att köpa med lite kvällsgott!

Framme i Sthlm checkade vi in på scandic infra city! Barnen fick varsin present och var i extas över att de skulle få sova på hotell. Här spanar vi in utsikten från vår våning. 

Barnen har landat på rummet. Blev juniorsvit för att vi alla skulle få plats ihop så vi hade gott om svängrum. 

Här är det godmorgon efter en kväll med bara mys på rummet och en natts sömn. Här har alla kommit från sina sängar och myst ner sig hos oss. 

Lyxfrukost!!!!! Utbrast barnen!! Det som framförallt Felicia hade sett så fram emot. Extra glada blev dem när de pannkakor OCH våfflor. Vi åt och åt 1,5h och alla barnen satt stillahela tiden. 

Barnen spanar in hotellet lite. 

Härligt var det med både växter,damm och bäckar inomhus. 

Och fiskar!

Efter utcheckning styrde vi bilen vidare och efter lite gps-strul pga tunnlar hamnade vi till slut på Djurgården och Junibacken! Ett av mina absoluta favoritställen i Sthlm. Har varit här MÅNGA ggr sen jag var liten. Hela atmosfären från man kommer in är så mysig. För att inte tala om sagotåget med Astrid Lindgren!! När man sen kliver av tåget vid Villa villerkulla kan barnen leka av sig innan man kommer till lekutställningen som är ny ungefär vartannat år. Genom åren har jag lekt bland Pettson och Findus, Mumin, mamma mu, mulle meck, Elsa Beskow, Maja, trazan och banarne och många fler. Denna gång var det författaren Barbro Lindgrens böcker som var uppbyggda som sagovärldar där barnen får leka. 

Väntar på sagotåget!

(Under själva tågresan får man tyvärr inte fotografera. Men det är små uppbyggda världar där Astrid berättar). 

Lilla gubben vid villa villerkulla. 

Teater och sång och musik- föreställningar har de vissa tider på dagen. 

Säljer fika i Lasse-Majas Café. 

Hälsar på mamma mu. 

Gott matställe har de också med cirkustema!

Behöver jag säga att de flesta barnen sov gott på vägen hem?! 😊

Nu har vi landat hemma, avslutat kvällen med pizza och nu är det bara Melodifestivalen kvar innan det är sovdags. Felicias favorit på veckan! Det ska mysas med ostbågar och hjärtröstas! 💖 Det är viktigt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar