torsdag 15 oktober 2015

Vilken helg!! Husvagn, Ullared, gekås, akuten, shopping och så lite punktering på det.....

Vi har haft en underbar men händelserik helg!! 

I helgen som var, var det dags för en liten semester. Kanske inte alla som tycker det är semester att åka till Ullared och Gekås med 4 barn och husvagn. Men vi är ju inte som alla andra så det tycker vi :). Björns föräldrar var snälla och lånade ut sin husvagn så vi kunde komma iväg så i lördags bar det av!

Barnen var hur snälla som helst på vägen, vi gjorde bara ett enda stopp på vägen och det var för lunch som blev i Braehus, där meckade även Björn lite med handbromsen som lagt sig på på bilen(det var bara början på händelser, men det visste vi inte då!). Det löste sig iaf händig som han är så vi rullade snart vidare och stannade inte igen förrän vi var framme på campingen. 

Lunch på vägen ner! Lyckliga och taggade barn!

Eftersom resan ner gått så bra så hann vi en första sväng in på gekås och kolla av lite. Var en hel del folk och vi fick veta dagen efter att det varit rekorddag så då var det ju inte så konstigt. Efter lite shopping bar det av tillbaka till husvagnen och dags för läggning av alla barn. De stora hade lite svårt att somna eftersom de sovit mycket på vägen men de tyckte det var mysigt att sova tillsammans:
Mys i sängen!

Klockan blev sent innan vi alla kom i säng men det blir lätt så innan man kommit ner i varv. Efter cirka 2h sömn vaknade vi av att Emilia och Josephina skrek ikapp. Emilia drömde något antagligen och somnade snart om igen. J däremot ville inte sova och när vi tog upp henne kände vi att hon var kokhet. Det visade sig då att hon hade nästan 40 graders feber. Vi var inte särskilt oroliga över det för hon åt en hel flaska och låg sen och log för fullt men jag hade någonstans i bakhuvudet att man skulle kolla upp det. Läste då på 1177 att man skulle ringa dit vid så hög feber på så små barn så det gjorde vi. De svarade direkt att vi var tvungna att åka till akuten!! När de är så små kan de tydligen få sjukdomar som kommer efter förlossningen. Så där stod vi mitt i natten och visste inte riktigt hur vi skulle göra. Vi kom iaf fram till att Björn fick åka själv för att slippa rycka upp hela familjen, han tog däremot med sig Malwina ifall hon också skulle sjukna, jag kunde ju liksom inte åka efter då. 

Så vid 3:15 tog Björn med sig tvillingarna och åkte till Varberg och akuten. Kvar blev jag "fast" i en husvagn mitt i natten. De stora sov såklart så de märkte inget men för mig blev det ingen sömn. Hade ju ingen aning om vad de skulle säga eller göra med J plus att Björn ju inte kunde ha mobilen på på akuten så han kunde ju inte meddela mig heller. Det var långa timmar och man han fundera över mycket! Var det allvarligt trots allt? Skulle de bli inlagda? Hur skulle vi ta oss hem i sånt fall? Osv. När klockan närmade sig 7 fick jag iaf till slut ett sms att de var på väg tillbaka. Så lättad!

Det visade sig att de fått ta massor med prover både urin och blodprov men det visade som tur var inget. De tyckte också att Björn var så lugn i situationen(tur det inte var jag som åkt) så de fick åka hem. Annars hade de blivit inlagda i Halmstad!! Det ville vi inte! 
Doktorn ringde sen några dagar senare och undrade hur det var och hur hon mådde och meddelade att de sista proverna de skickat iväg också var bra. Efter den natten har J mått bra igen men vi övervägde ett tag om vi skulle bege oss hemåt, för om hon skulle få hög feber igen och må dåligt av den eller om Malwina skulle sjukna så skulle de få åka in igen. Men vi stannade iaf och efter försök till lite sömn fortsatte vi vår shopping i några dagar till!:
Familjen träffade Morgan och Ola-Conny :)

När det blev tisdag var det dags att packa ihop och åka hemåt mot barnens vilja! De ville inte alls hem!! Det är ju kul att de trivs!
På väg hem! 

På vägen hemåt var också barnen jättesnälla, de somnade alla fyra och sov till Jönköping där vi väckte dem för middag. Vi stannade även till på Ikea för mer shopping! Vi behövde bl.a. en matstol till åt tvillingarna då det närmar sig att de snart kan börja använda dem. Vi gick på Ikea till de stängde och när vi kom ut var det mörkt. Vi började återigen resan hemåt med halvvägs kvar hem ungefär. 


Tyvärr var inte resan slut där utan i höjd med Gränna säger det pang och det blir punktering, på husvagnen!! Mitt på motorvägen såklart men vi hade tur då det var rätt bred väggren just där. Så var det dags för Björn att visa sin händighet igen! Jag monterade varningstriangel och ut med den och letade på reflexer åt Björn. Oturen var också att det är såklart var hjulet ut mot vägen vilket är väldigt läskigt med de hastigheterna som alla drar förbi med. Vi sa inget till varann men båda tänkte på olyckan vi fastnade i för två år sen där skidåkaren Daniel Richardsson blev påkörd i precis en sån här situation fast på dagtid i ljuset. När han och hans vän blev påkörda och kompisen dog. 
Därför gjorde jag allt jag kunde för att vi och framförallt Björn skulle synas med ficklampor samtidigt som jag försökte få barnen nöjda i bilen. Som tur var gick bytet väldigt smidigt så det dröjde inte jättelänge innan vi var rullande igen. Dock blev det ett till stopp på mack för att kolla luft i däcket osv även där blev det lite strul men det löste sig till slut och vi kunde åka hem. Man var lite på spänn hela vägen eftersom vi nu inte hade något mer däck ifall det skulle hänga igen och det var natt, men resten av resan gick bra! Vi var hemma framåt halv ett och då var det bara att lägga barn och greja så även denna natt blev sen så vi ligger lite efter i sömnen :). 


Men utöver de tråkiga händelserna som varit i helgen har vi haft det kanon och bara myst! Och shoppat såklart! Vi är absolut inte avskräckta att åka igen snarare tvärtom, vi känner mer och mer att vi gärna snart skulle vilja ha en egen husvagn då denna snart blir lite trång att låna när de minsta blir större. Och både vi och barnen verkligen älskar att åka iväg med husvagnen! Tack igen Ingrid och Göran för lånet! Får se om jag hinner visa något av all vår shopping sen någon dag :). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar