söndag 23 december 2012

Julgranspyntning!

Godmorgon godmorgon!
Här har vi precis vaknat. Björn har hämtat Felicia och nu morgonmyser vi i sängen framför Barnkanalen och väntar på julkalendern.

Igår när gästerna gått så satte vi igång med granen.
I min familj har vi egentligen alltid klätt granen på julaftons morgon hela familjen tillsammans men sen jag flyttade ihop med Björn har vi gjort det lite tidigare.
Nu när vi dessutom ska åka runt överallt på julafton så är det skönt att slippa stressa med det på morgonen. Vi ville göra det ihop med Felicia när det var lite lugnt.

Här tål inte Björn riktig gran så det är plast som gäller.
Vi brukar har dubbla riktiga ute, en på gräsmattan och en i våran entré på glasverandan så det iaf luktar lite gran när man kommer in.
Det smidiga med plast är att man aldrig behöver leta någon ny, bara att plocka ner den ifrån vinden!

Vi började därför att packa upp granen ut kartongen, Felicia var såklart med men tyckte det var lite konstigt.
När granen var ihopbyggd och ljusen i var det bara att sätta igång.
Vi försökte leta fram "lätta" kulor till Felicia att hänga upp, de med lite tjockare snören istället för de med tunna glittersnören var lättare för hennes små fingrar.
Vi visade henne och sen gick det undan! :)
Hon försökte och försökte och hämtade nya hela tiden, vissa hängde kvar vissa inte. Men hon var så duktig och tyckte det var så kul!

Det där med att ha en fin, stylad och genomtänkt gran gav vi upp i år! Här har vi en gran med VÄLDIGT många kulor på samma ställe längst ner på granen men vad gör väl det när Felicia fått vara med och tyckt det var så kul!! :)
Hon tyckte sen att det var väldigt tråkigt när kulorna tog slut och ville då plocka ner dem och börja om så då fick vi stoppa henne. Vi får väl se hur det går idag när hon ser granen :).




















1 kommentar:

  1. Hihi det kan bli ett evighetsprojekt att klä granen om man plockar ner kulorna så fort de är uppe och börjar om. Undrar varför barn tycker det är så kul att plocka med saker fram och tillbaka? De tycker säkert att de är jätteeffktiva :)

    Linda lindatunstrom.blogg.se

    SvaraRadera