fredag 19 juni 2015

Det här med namn!

Det tycker jag alltid är lika svårt!!
Och denna gång ska det dessutom bestämmas två! Som helst ska "matcha" med varandra och med syskonens.... Inte lätt!!


Alla tre gångerna har vi börjar likadant med tips från jag tror det var syster så har vi haft en "hemlig burk" där vi båda gått och lagt i lappar med namn vi gillar. Detta för att inte påverka varandra allt för mycket utan för att förslagen ska komma från båda. 
Sen med några veckor kvar till bf så har vi öppnat burken tillsammans och skrivit ner alla på en lapp som vi haft med i väskan till BB. Himla kul och se om man har något lika!


Med Felicia hade vi så gott som bestämt ett tjejnamn innan. Men efter det akuta snittet som blev hamnade jag på uppvaket en timme och Björn fick ha henne själv. När de sen kom upp till mig tyckte han inte alls detta namn stämde så då var det bara att börja om. Vi plockade då Felicia som var ett annat namn på listan. 


Med Emilia hade vi inget innan direkt men en lista hade vi med oss! Problemet där var att vi inte tyckte att något namn passade när hon väl kom ut. Så på BB sen kom Björn på Emilia från ingenstans så det blev det!  


Vi har alltid känt att vi vill ha ett namn innan vi åker hem! Gärna samma dag eller dagen efter födseln. Vi vill ha något namn att börja säga direkt. Känner så även denna gång, mycket också för att kunna säga till F och E direkt vad deras syskon heter, än komma hem med två bebisar som inte heter något. 


För någon dag sen öppnade vi iaf den här omgångens burk med namn. Det vad en hel del lappar men Björn hade varit lite flitigare än jag. Det roliga är att vissa namn vi haft förut har fallit bort och nya kommit till. Denna gång hade vi 2 pojknamn som vi hade lika. Annars hade vi olika.
Det är så bra att ha hunnit se så här lite innan för då hinner man gå och fundera lite över den andras namn också. 
Blir intressant att se var vi hamnar. 

Eftersom det är tvåäggs och vi inte vet så kan ju kombinationen bli hur som helst. 
Är glad om vi får ihop två förstanamn på BB så får man ta mellannamnen hemma sen. 


Det man funderar lite över när det är tvillingar är ju om de ska börja på samma bokstav eller ej. Många verkar döpa sina till samma. 

Men vi får se! Vi är verkligen sådana som inte pratar med andra om namn innan. Men om Felicia får bestämma så blir det en tjej och en kille som ska heta Elsa och Hasse och där är vi inte riktigt överens....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar