fredag 24 april 2015

Gårdagens TUL.

Godmorgon fredag!! Härligt att vakna till sol även om jag sovit lite illa i natt och vaknade med lätt huvudvärk. 
Var vaken en sväng när Björn gick och sa hejdå men kollade aldrig på klockan. Sen ropade Emilia en sväng vid halv sju men hon ville bara ha napp och trasa och lyssna på Pippi så var hon nöjd och somnade om lika snabbt och likaså jag. 
Vaknade sen före åtta av sopbilen, lite lätt panik för jag kom på att vi inte kört ut tunnan igår men visade sig sen att Björn fixat det i morse. Är också inte heller hela världen om vi glömmer varannan gång för våran är bara halvfull så vi skulle kunna tömma en gång i månaden bara. 
Strax därefter hörde jag att Felicia tassade upp så hon vaknade nog också av sopbilen. Hon myser nu framför teven och väntar på att lillasyster ska vakna. 


Gårdagens TUL gick bara bra. Så skönt! Vi åker ju till specialisterna i Eskilstuna och går hos en läkare som heter Johannes. Hur bra som helst och stenkoll på allt hittills! T.o.m min immunisering som alla andra är ett levande frågetecken om. Det känns tryggt och skönt och resan dit är så värt. 
Han är också så proffsig när han gör ultraljuden. Berättar massor och visar saker jag inte hade en aning om att man kunde se. 
Sist vi var där gjorde han det ännu grundligare än igår eftersom då var det första. Då visade han oss ena ansiktet och kollade så inte bebisen hade gomspalt tex och räknade antal fingrar och tår. Han tar också massa roliga lite annorlunda bilder som vi får med oss hem. På RUL får man ju ofta en profilbild typ, men sist på TUL fick vi tex bilder så vi själva kunde räkna fingrar och tår och bild när ena tvillingen höll för ansiktet osv. 
Denna gång fick vi andra roliga bilder bla den här:
Det här är den som vi kallar tvilling 2 och den ligger på min högra sida. 
Det ser ut som att handen sitter fast i pannan men det gör den inte, det beror på kontrasten i kortet. 
Tror den har samma näsa som Felicia hade :). 


Allt var iaf bra! För er som vill veta eller kan siffror så vägde den ena 774g och den andra 818g vilket är likamed -12% resp. -7% jämnfört med en ensam bebis. Så de ligger bra för tvillingar och för veckan vi är i. 
Flödena i navelsträngarna var också perfekta så det var skönt! Båda ligger just nu med huvudena neråt och sparkar på samma ställe så det är därför det är svårt att känna skillnad på dem. 
Nytt UL igen om 3-4v om inte immuniseringen skulle försämras då blir det tidigare. Men det hoppas vi inte på!
Får också ofta frågan om kön och vi har inte tittat det. Läkaren kollar varje gång men jag blundar :). Så än håller vi på spänningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar