torsdag 30 april 2015

Graviditet, engelska och utveckling.

Ny morgon! Förhoppningsvis en bättre dag än gårdagen.... Har fortfarande ont i magen men har iaf sovit bättre i natt än igår. 
Vissa dagar är man bara mer less på graviditeten än andra. Samtidigt vill jag absolut inte att tvillingarna ska komma ut nu då min stora fasa är att vi ska få bo på sjukhus flera veckor utan tjejerna. Risken är ju lite större nu med två men jag hoppas de stannar kvar i magen tills de är klara och redo! 

Felicia kom och kröp ner hos mig förut och låg och kände på magen. Hon längtar lite tills det är dags. Emilia pratar inte lika mycket om det men pekar en del på magen och säger att det är bebis och så. 


Nu sitter Felicia framför teven och myser tills Emilia vaknar. Det är så kul för sen vi bytte boxer fick vi lite nya kanaler. Bla en till barnen där bla Dora går som pratar hälften Engelska. Så nu börjar barnen gå runt och säga vissa ord och vill att vi ska svara och lära dem fler. 
Emilia har fastnat för "morning", bye bye och peek a boo. Men den stora har en hel rad med fraser. Är lite kul. När hon svarar i telefonen säger hon "Hello My name is Felicia". Efter maten säger hon thank you. Hon använder det allt vad hon kan så vi försöker hjälpa till. Blev lite chockad första dagen hon kom och pratade Engelska och den lilla hängde på. Det har vi lärt oss av Dora mamma!
Sötnosar! 


Annars tränar de på lite olika saker här hemma. Emilia på att bygga meningar med talet och Felicia att skriva olika ord när de ritar. Det är en av sakerna som är så kul med att ha barnen hemma. Att man verkligen får följa dem när de utvecklas! Och även hjälpa dem när man märker att de vill. Försöker köpa sådana saker som ska hjälpa dem eftersom de är hemma. Senast tex köpte vi en kulram för Felicia har mer och mer intresserat sig
för siffror och plussa ihop dem. Hon frågar vad det plus det blir. Nu är det lättare att visa henne när det blir större tal än vad fingrarna räcker till :).
Det är kul när de själva vill lära sig saker. Felicia har ju alltid varit sån, sen får vi se hur Emilia blir. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar