måndag 23 mars 2015

Gårdagen, söndag.

Igår blev dagen full. 

Vi tog oss upp och till kyrkan för Familjemässa med Felicias barntimmar. 
Kände att det inte riktigt var något för mig i mitt tillstånd så dags på morgonen och sitta på hård bänk och stå omvartannat. Men jag tog mig igenom det iaf. 
Felicia skötte sig jättebra i kyrkan, Emilia helt okej. Blev lite rastlös att sitta still så länge. Och när F skulle stå framme med prästen skulle minsann hon det också! Så det fick hon iaf. 
Efteråt fick Felicia stå och samla in kollekten tillsammans med sin kompis Jennifer så hon var så stolt. 

Vi gick sen vidare till församlingshemmet där F har kyrkis och där blev det fika och våfflor. Felicia hade varit med och bakat kakorna och ville visa dem och sin egna låda hon har där. 
Medan vi var kvar och lekte där fick vi tag i han med bilen vi ville kika på. Vi hade sådan tur att den första inte ville ha den så vi fick komma. 
Den var i Sthlm så det var ju en bit. Björn ringde sina föräldrar och frågade om barnvakt. Hans mamma jobbade hela dagen men hans pappa var snäll och tog barnen så de slapp åka med. 
Emilia blev överlycklig. När vi berättade att hon skulle få åka till farfar började hon jubla, hoppa, slog en klockren kullerbytta och fortsatte hoppa runt och jubla. Såg så himla kul ut så man skulle vela haft det på film! :)


Vi lämnade av barnen och begav oss mot huvudstaden. Blev en mcdrive på vägen eftersom det var lunchtid. 
Efter en liten felkörning hittade vi fram och kikade på bilen. 
Den var som vi tänkt så den fick följa med oss hem :). 
Så här ser den ut(säljarens bild):
Nu står den på vår uppfart :). 

En Toyota Previa blev det. Björn har fått välja mellan olika bilmodeller han vill ha eftersom det är han som åker på att laga om det blir något så jag jag varit med och tyckte mellan dem modellerna. 
Den här tyckte vi om för att den var lite större än de andra "familjebussarna" som vi tittat på men är ändå ingen minibuss. Den är bara någon centimeter bredare och några längre än mazdan vi har nu. Den är 7 sittsig och med skjutdörr som var en önskan från mig när man ska ut med alla babyskydd :). 
Den var dessutom i vår prisklass då vi inte ville ha lån. 
Tror den blir bra till oss, jag ska provköra den någon dag. Litade på Björn där så han fick vara den som provkörde och körde hem den :). 

När vi kom hem ville självklart barnen provsitta:
Felicia blev lite bländad av blixten och Emilia var jättetrött efter ha vägrat sova middag hos farfar....

Nu börjar pusslet med hur vi ska sätta alla barnstolar bäst. Två babyskydd och två bakåtvända, alternativt vända Felicia framåt. 
Vi ska även se hur vi gör med vagnen. Hur smidigt den går in och om vi byter eller ej. 
Skönt att ha en stor grej klar iaf och slippa sitta och uppdatera blocket hela tiden och vara beredd att åka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar