måndag 9 mars 2015

Helgen sprang iväg!

Ny vecka och helgen har bara sprungit iväg! Har ändrat våra planer under helgen ett antal ggr men ändå hunnit med en del och kommit lite längre i vår planering. 


I fredags skulle det bli bad och titt på bil i Vingåker men detta ändrades snabbt när vi hittade en bil på blocket söder om Sthlm. 
Ändrade snabbt våra planer och satt snart i bilen på väg åt andra hållet. Släppte av barnen hos mina snälla syster i Mariefred så de slapp åka med och vända. Plus att det var en bra muta att få leka med kusiner och mysa när de var lovade bad. Vi fastande dessutom i bilkö såklart när det var fredagseftermiddag så då var det skönt att inte ha dem med. 


Bilen tyckte vi om men så gick såklart inte vår dubbelvagn in! Så typiskt!! Något vi visste kanske kunde hända, men vi ville så gärna! 
Åkte därifrån för att äta och började fundera. Ska vi få in vår dubbelvagn som vi tycker såå mycket om är det typ minibuss som gäller. Minibuss har vi inte lust med om vi inte måste så då fick vi för oss att kika på ny vagn och svängde in på babyproffsen. Tyvärr hittade vi ingen där som vi gillade. Hon hade heller inte så många alternativ och vi är rätt kräsna. Så vi åkte hem utan ny bil och utan vagn. 
Hämtade våra barn som haft det så mysigt och styrde hemåt för att sova på saken och lusläsa blocket på bilar och vagnar. 


Lördag sen hade vi lovat barnen bad på nytt eftersom det inte blev på fredagen. Men så hittade vi en vagn i Norrköping vi ville se och styrde planerna dit!
Kom ner lagom till lunch så för att vi skulle ha nöjda barn och den gravida mamman inte skulle kräkas av hunger svängde vi in på McDonalds. 
Hur mycket folk som helst men till slut fanns det en sittplats även till oss. 
Där dök också våra fina vänner Emma och Mattias upp av en ren slump så vi fick trevligt sällskap!! Mysigt, för vi ses så sällan även om man skulle vilja att det var lite oftare!

Efter lunch styrde vi vidare för att kika på vagnen. Den var helt okej men återigen är vi kräsna och jämnför med den vi har hemma! Återigen dags att fundera. 
För att göra barnen nöjda blev det sen badhuset i Norrköping i några timmar. 
Det var skoj för dem. Men såklart när vi kom in var det tekniskt fel och extra kallt i bassängerna. Burr! Men barnen brydde sig inte och lekte järnet. 

Efter bad bjöd mina snälla föräldrar på middag så vi åkte förbi där på vägen hem. Blev även mellomys där för Feliicia som hade sina två favoriter med: "barbiedockorna" (dollystyle) och "ställer upp"(groupie) som hon säger själv. 
Sen blev det hem och sova igen. 


Igår söndag la vi ner alla planeringplaner och var hemma i solen som ni kanske såg. Barnen röjde ute och vi fixade lite. Jag försökte klippa ner lite gamla växter som jag inte orkade i höstas och som nu börjar komma upp. Men att krypa runt i rabatterna med foglossning gick inget vidare och Björn ryckte in för hjälp!

Det blev grillad korv till lunch ute:
På soldäcket i hörnet var det så varmt och skönt och helt vindstilla. 


Efter lunch blev det vila för mig och Emilia och de andra fortsatte ute. 

Under en lång tid har vår mur vid vägen lutat utåt och några stenar börjat ramla. Nu när snö och is försvann ramlade den mer eller mindre helt. Så den tog Björn tag i igår, inget för en gravid kan jag säga:
Han kämpade på och har nu lyckats gräva ur och bygga upp iaf halva muren igen. 

Så bra kämpat!

När det blivit mörkt sen blev det bara god mat och mys framför teven. 

Efter denna helg är min kropp helt slut och foglossningen har slagit till alla dagar så jag knappt kunnat gå om kvällarna. Men man vill ju så mycket!!


Nu får vi se hur den här veckan kommer se ut. Felicia och Björn är nu på väg till kyrkis och jag ska vila tills E vaknar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar